Dobrý den, milovníci prken, co neznamenají jen jediný svět!
Zdraví vás mladý divadelní soubor Mrsťa Prsťa z Kouřimi a přeje vám příjemné chvíle listování našimi stránkami. A najdete-li někdy cestu i na naše představení, tak i dobrou zábavu!
Dva v jednom
Představení složené ze dvou aktovek, v němž se skokem přeneseme z krásné Verony až na divoký západ...


MOMENTÁLNĚ NEHRAJEME

Slovo o hře
Naše představení je složeno ze dvou jednoaktových her, které jsou každá z úplně jiného divadelního soudku. Zatímco v první se pokoušíme diváka dojmout osobitou adaptací nejznámějšího milostného příběhu, v druhé se ho naopak snažíme rozesmát westernovou parodií. Porovnáním těchto dvou na první pohled nesourodých žánrů v jediném večeru, chceme nejen dokázat, že „na to máme“, ale také nabídnout divákovi oba póly té nekonečné cesty do říše fantazie, které se říká divadlo.
 
Martin Drahovzal volně podle Williama Shakespeara: Romeo, Julie a tak dál… 
Všichni určitě znáte Shakespearovskou „klasiku“. A pokud ne z divadelních prken,  tak jste určitě alespoň slyšeli, že je to o dvou mladých lidech, kteří se zamilovali, aniž jim osud a rodiče přáli. A že je to tragedie. Tak jsme to znali i my než jsme se na známé téma podívali podrobněji. Zjistili jsme, že ten příběh by se mohl odehrát klidně i dnes a že je velmi blízký právě nám, neboť věkový průměr souboru je osmnáct let. I my řešíme své lásky, které naši rodiče nechápou. A dokážeme pochopit, co se stalo Romeovi a Julii. Pokud se s námi chcete vydat na cestu znovuobjevování Shakespearova dramatu lásky a nepochopení, tak jak jej přebásnil E.A.Saudek, jste zváni. Nepotřebujete k tomu nic než popustit uzdu vlastní fantazie. Zbytek obstará klasik a my. Nejde o kompletní hru se všemi jejími zápletkami, ale jen o vlastní příběh „věčných milenců“, který společně s námi prožijete v „ďábelské zkratce“ za pouhou půlhodinu.
A věřte, že i tak prožijete drama od A až do Zet.

Martin Drahovzal volně podle Ivana Vyskočila: Od La Platy k Fergussonu 

Pokud se nám podaří předchozí shakespearovskou variací zaujmout, rádi vás v druhé půli představení pobavíme. Půlhodinová parodie na westernovou literaturu totiž zatím nenechala naše diváky chladné. Pokud rádi sledujete hrdiny, kteří bez bázně a hany v palbě kulek zlotřilých padouchů zachraňují krásné a (většinou) nevinné ženy, aby poté skolili Zlosyna v záři zapadajícího slunce, jste ti praví, pro něž je naše inscenace určena. Navíc se díky vědeckému výzkumu našich statistiků dozvíte, jak má vypadat správný Hrdina a kolik potupných konců musí skutečný Padouch doopravdy vydržet.
 

Fotogalerie

POPAD 2003
Maršovice 2003
České Budějovice 2003
Jinonice 2003
Červené Pečky 2001
               MRSŤA PRSŤA Kouřim, e-mail: mrsta.prsta@gmail.com