Dobrý den, milovníci prken, co neznamenají jen jediný svět!
Zdraví vás mladý divadelní soubor Mrsťa Prsťa z Kouřimi a přeje vám příjemné chvíle listování našimi stránkami. A najdete-li někdy cestu i na naše představení, tak i dobrou zábavu!
...a ochraň nás před Šelmou!
Tragický příběh inspirovaný středověkem


MOMENTÁLNĚ NEHRAJEME

Kdesi v daleké zemi a v dalekém čase existuje uprostřed lesů malá ves. Její obyvatelé denně bojují s hladem, vlky i zlem, které ovládá jejich srdce.
Vášně dlouho doutnající pod povrchem propuknou naplno ve chvíli, kdy tragicky zemře jejich duchovní pastýř a přijde nový…
 …a zvíře dřímající v každém z nich se probudí!


Hra „...a ochraňuj nás před Šelmou!“ je volně inspirována středověkými hony na „kacíře“, románem Václava Kaplického Kladivo na čarodějnice i písničkou skupiny Asonance Čarodějka z Amesbury.
Není rozmáchlým historickým opusem, ale spíše svéráznou variací na komorní historické drama, v níž odvěké lidské vášně jedněch, boří sny a touhy jiných. Snažili jsme se jí ukázat, že démoni ukrytí hluboko v lidských duších mohou mít podobu vlků i beránků. Práce na tomto představení pro nás byla velkou výzvou, kterou jsme odvážně přijali, aniž jsme tušili, jak těžká emotivní zkouška nás čeká. Prošli jsme jí obohaceni o nový pohled na divadlo, svět středověku i ten dnešní, a doufáme, že výsledek našeho snažení zaujme i vás.
Díky Váš Mrsťa Prsťa


Hrají:
Zuzana – Kristina Hejduková
Klára - Radka Pšeničková
Agáta - Hana Borová
Gerta -  Martina Dobiášová
Dora - Zuzana Pšeničková
Kovářka -  Eva Hovorková
Marla – Katka Mackovíková
Jakub – Tomáš Auterský
Kněz - Petr Němec
Inkvizitor - Martin Drahovzal

Scénář  a režie: Martin Drahovzal
Výprava: Mrsťa Prsťa 


Fotogalerie

Náchodská prima sezóna 2006


               MRSŤA PRSŤA Kouřim, e-mail: mrsta.prsta@gmail.com